0

- nu alle dagen geopend -- nu alle dagen geopend -> Openingstijden

0

- nu alle dagen geopend -- nu alle dagen geopend -> Openingstijden

DE TIJD IS RIJP

AHOY • BIERMAAT!

Verbouwing

Welkom bij deze derde nieuwsflits! Maart is aangebroken. De sneeuw is gesmolten. De natuur ontwaakt en de kelen zijn dorstig. Voor ons voelt deze tijd als een nieuw begin: in ons Proeflokaal is de verbouwing in volle gang. We bouwen aan onze verdieping, onze vide, van waar straks het uitgestrekte wad te bezien is.

Een hele operatie, maar we zijn nog immer optimistisch: op 1 april zijn we uitgetimmerd (geen grap, behalve als het niet lukt, dan is dit wel een grap).

In de weekenden zijn we even niet geopend voor afhaal, al is er nog altijd aan bier te komen. Dat gaat als volgt:

  1. Bestel je bier via onze webshop (er zijn een aantal nieuwe bieren. Kijk maar eens rond!)

  2. Laat je bier thuis bezorgen of haal het tijdens kantooruren op in het Brouwdok.

  3. Geniet!


De tijd is rijp

Bier op eikenhouten vaten

Verder zit er nog van alles in het vat. Afgelopen week hebben we diverse eikenhouten vaten gevuld met verschillende van onze bieren zodat het kan rijpen en smaak kan meegeven.

We gebruikten hiervoor een rode wijn- een Bourbon-, Tequila-, Whisky,- en een Rum vat. Zoveel verschillende omdat geen vat hetzelfde is: de Bourbonvaten zijn bijvoorbeeld gebrand. Ook de soorten gebruikte eiken heeft invloed op de smaak van het bier. Krijg daar maar eens vat op.

De vaten leken leeg voordat we ze vulden, maar in de duigen van het hout zit nog een aantal liter drank. Wij zijn erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat, wanneer de bieren uitgerijpt zijn is nog niet precies re zeggen. Het duurt minstens een half jaar.

Mocht je nu erg benieuwd zijn naar onze vatgerijpte bieren, hou dan onze sociale media in de gaten. Het kan snel gaan met de verkoop van deze juweeltjes. We zetten binnenkort een pre-order op onze webshop.

Ons eerste Expeditie bier

Hollandsche Ale

Deze week wordt ons tweede Expeditie Bier gebrouwen. We varen deze maand naar Ierland. Over de precieze smaak en soort houden we je nog even in spanning. Daar komen we rond 15 maart uitgebreider op terug. Ons eerste bier, de Hollandse Ale, is inmiddels te water gelaten en wordt goed ontvangen.

Nog meer nieuws!

Tank you for the beer

Onze brouwerij wordt uitgebreid. Frisse ketelaanwas! Er komen twee nieuwe 20HL CCT's, voor de deskundigen: Cilindrisch Conische Tanks. En daarnaast verschijnt een BBT ten tonele. (Bright Beer Tank). Onze vergistingscapaciteit komt daarmee op 200HL.


Voor de échte deskundigen: het uitvergiste bier wordt vanuit de CCT via de nieuwe separator verscheept naar de BBT, alwaar het wordt gecontroleerd op saturatie (CO2) waarden en al dan niet bijgesatureerd kan worden. Dat u het maar weet.

Bier van het wad

Wadden agenda

Tijdens de ondertekening van de Wadden Agenda 2050 toasten zo'n 100 bestuurders en andere belanghebbenden met ons bier. Speciaal hiervoor vulden we grote flessen Slikwerker. Ook twee ministers, te weten Carola Schouten en Cora van Nieuwenhuizen lieten zich het bier goed smaken.

Hier nog een mooie foto van Yfke, onze hondstrouwe brouwdog, voor iedereen die haar mist. Ze mist jullie in ieder geval ontzettend.We hopen je snel weer te zien. Houd moed. Tsjoch!

 

Oké, nog even dit…

Het citaat van de maand komt deze keer van Leon.

‘Het hoeft niet snel. Alleen rust kan je redden’

Ook een mooie van Leon (de woordkunstenaar):

‘Niet geschroot is altijd mis’

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »