0

- nu alle dagen geopend -- nu alle dagen geopend -> Openingstijden

0

- nu alle dagen geopend -- nu alle dagen geopend -> Openingstijden

EEN KAPITEIN EN ZIJN DROMEN

Ahoy * biermaat!

Man, wat hebben we genoten van de eerste week dat de terrassen open waren! Wij hopen dat jullie net zoveel plezier hebben gehad als wij. Blije mensen met een pot bier. We hebben het intens gemist. Toegegeven: het was niet altijd fantastisch terrasweer, maar het was weer fantastisch op het terras. Toch?

U aanschouwt hier de belichaming van puur genot.


Hotdok en kadekletser

Vergeleken met vorig jaar best wat dingen veranderd: we hebben een uitgebreidere kaart. Voegen nu een heerlijke Hotdok toe, zo eentje met zuurkool, augurk en gebakken uitjes. Op een broodje gemaakt van onze bierbostel. Ook een hamburger heeft zijn weg naar de gasten gevonden. Het is een flinke kadekletser, de droom van onze kapitein. En daar zijn we super trots op! Een hamburger en Hotdok waarvoor je omrijdt!

Hierbij willen we ook graag even stilstaan bij het zware bestaan van onze gezagvoerder Gerard. Hij moet al constant bier proeven om de kwaliteit hoog te houden, een last die hij als directeur draagt. Daarnaast werd hem ook meerdere proeven van de Hotdok en de hamburger voorgeschoteld. Gerard weet als geen ander: de keuzes die je maakt in het leven bepalen uiteindelijk je lot. De arme stakker. Mensen die het ook zo met Gerard te doen hebben kunnen een donatie doen in onze fooienpot. Wij dragen er zorg voor dat het op de juiste plek terecht komt.

Dank.

Wink.

Crew!

We mogen best veel nieuwe personeelsleden verwelkomen. We verwachten een drukke zomer en nu met onze vide is ook de capaciteit binnen verdubbeld. Over die vide gesproken: wat een uitzicht. Sjonge jonge. Niet normaal. Je hoeft niet meer op vakantie.

Bijna iedereen van ons personeel van vorig jaar komt terug. En daar zijn we zo blij mee! Met deze toppers mogen we in onze handjes knijpen.

Jan Sjoerd gaat de weg op om ons bier ook buiten Harlingen aan de man te krijgen. Quirijn, een bierfanaat en horecaman in hart en nieren, runt dit seizoen samen met Carla het Proeflokaal.

Ter verduidelijking: Quirijn heeft van zichzelf niet zo’n rode gloed. We vermoeden dat dat afkomstig is van de terrasverwarmer. En als dat niet zo is dan maakt het ook niet uit. Leven en laten leven zeggen we altijd maar.

Expeditie Brouwdok

Ook ons Expeditieschip vaart gestaag door. Na ons avontuur in Noord-Ierland waar we een Irish Dry Stout brouwden zijn we inmiddels in de Verenigde Staten aanbeland. We brouwden een tropische New England IPA, een NEIPA. Een mistig bier vol hop, fruitig en nauwelijks bitterheid. Alsof een engeltje op je tong piest.

Volgende stop: Uruguay. Suggesties voor de bierstijl, plekken die we moeten bezoeken of ingrediënten die we niet mogen missen: deel ze met ons! Graag! Kan via de mail: [email protected] of via Facebook messenger.

We laten je meteen weten wanneer de NEIPA uitkomt. Het kan nu niet lang meer duren. De vorige bieren, de Irish Dry Stout en de Hollandsche Ale zijn nog verkrijgbaar via onze webshop. We zijn benieuwd wat voor avonturen volgen!

Hollandsche Ale 

Irish Dry Stout

Fust Forward

Nog een droom van Gerard die uitkomt. Man man, hij laat er geen gras over groeien. Oke, let op: Er zijn 500 roestvrij stalen fusten onderweg. Niks plastic troep die slechts een keer gebruikt kan worden. Doodzonde. Het zat Gerard al een hele tijd niet lekker, deed ‘m pijn in zijn hart, zo zei hij. De fusten zijn onderweg en Gerard is in zijn nopjes!

Fust forward!

Tot slot…

Het citaat van de maand komt al gelijk van Quirijn. Dat wil niet zeggen dat de rest niets interessants heeft gezegd afgelopen tijd, of toch wel? Deze uitspraak wilden we je niet onthouden. Eerst een contextschets: we zijn bezig de onderverdieping weer in te richten. Onze meubels staan achter in de opslag, en al klimmend op de berg huisraad poogden we de juiste tafels en stoelen te ontwaren. Nu is Quirijn vrij groot, zijn rijzige gestalte meet 2 meter 07. Erg soepel ging dat klimmen niet, maar…..

‘Ik ben heel sterk, als ik dan ook nog soepel zou zijn, wordt het simpelweg te gevaarlijk’

 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »