0

- nu alle dagen geopend -- nu alle dagen geopend -> Openingstijden

0

- nu alle dagen geopend -- nu alle dagen geopend -> Openingstijden

NIEUWE BIEREN

Nieuwe bieren!

Welkom bij deze tweede nieuwsflits. Dry January is achter de rug, hoogste tijd om jou op de hoogte te brengen van het reilen en zeilen binnen onze havenbrouwerijOm maar bij het goede nieuws te beginnen: brouwers en aanverwant personeel buigt zich momenteel over de wereldkaart. Dit jaar brengen we iedere maand een nieuw bier uit: Expeditie Bier. We laten ons te brouwen bier bepalen door de invloeden van het land waar we aanmeren. Houd onze sociale media in de gaten, want zodra we meer weten hoor jij het als eerste.
Het eerste Expeditiebier is het resultaat van een zwerftocht door ons eigen bierverleden geworden. Onze Hollandsche Ale. Een oud vaderlandse bierstijl die - in samenwerking met de Praktische Bierbrouwer - nieuw leven wordt ingeblazen. Het bier is reeds gebrouwen en zodra het gebotteld is, is ‘ie te vinden in onze webshop.

Reade Bek bier

Nóg een nieuw bier: onze Sour Ale. Zuur gemaakt met de melkzuurbacterie uit karnemelk. Dit bier, de Reade Bek Ale is gemaakt ter ere van het tienjarig bestaan van Untappd. Jan Sjoerd heeft het bijhouden van zijn gedronken bieren in Untappd tot zijn levensdoel verheven. Hij houdt met een onevenaarbare precisie alles bij en heeft inmiddels ruim 2300 bieren ingecheckt. Untapped vroeg bierbrouwers wereldwijd een jubileumbier te brouwen. Vandaar ons Reade Bek Bier. Benieuwd hoe het smaakt?

Proeflokaal is leeg

Grootscheepse verbouwing
We gaan bijna los met onze verbouwing! In januari haalden we het hele Proeflokaal leeg. We kijken erg uit naar het moment dat de verdieping met de vide er in zit. We hopen ergens in april weer los te kunnen, zodat jij van onze bieren en de eerste lentedagen kunt genieten.

Frisse crew

Carla en Carlien zijn druk op zoek naar meer personeel voor komend seizoen. We gaan ervanuit dat we straks weer eens los kunnen. We zijn op zoek naar toppers voor in ons Proeflokaal met een passie voor speciaalbier. Verder zoeken we een schoonmaakster voor twee ochtenden in de week en een ketelbinkie: een jongeman die de brouwers op vrijdagmiddagen kan ondersteunen. Is het wat voor je? Of weet jij iemand die hier op zijn plek zou zijn? Stuur dan een motivatiemail naar [email protected].

Komend voorjaar krijgen we er voor twee dagen per week een extra brouwer bij. Een oude bekende. Duco Dokter. Afgelopen jaar stelde hij zijn lichaam al geheel ter beschikking aan het Brouwdok. Dat beviel wel. Komend jaar komt hij onze topbrouwer Leon ondersteunen. Zijn we blij mee.
Zo kan Leon nog meer tijd steken in smoorverliefd zijn. Op zijn zoontje Thom Fredrik, geboren op 3 december.
Leon is compleet verslingerd aan zijn mooiste brouwsel tot nu toe.

Tot slot

Het mooiste citaat van afgelopen maand komt van Jan Sjoerd:

‘Mijn huisarts zegt dat ik een bier per dag mag, daarom heb ik vijf huisartsen’

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »