0

- nu alle dagen geopend -- nu alle dagen geopend -> Openingstijden

0

- nu alle dagen geopend -- nu alle dagen geopend -> Openingstijden

Rondleiding in een unieke, ambachtelijke bierbrouwerij in Friesland

Voor de brouwmeesters van Het Brouwdok is bier allesbehalve een ‘gewone’ drank. Elke fles en iedere fust is het resultaat van een lang en ingewikkeld ambachtsproces. Met haar ligging in de haven van Harlingen – achter de zeedijk wel te verstaan (!) – wordt daarom alles in werking gesteld om het bier van onze brouwerij in Friesland te beschermen. Springtij, hoge golven, storm of een combinatie van de drie: het speciaalbier van brouwerij Het Brouwdok trotseert weer en wind.

De enige buitendijkse bierbrouwerij van Friesland

Vanuit de voormalige Hubert Jans Loods, in de haven van Harlingen, wordt zeewaardig bier gebrouwen. Dat is zeker. Want ook al kruipt het zoute water bij de houten steunbalken omhoog; de brouwketels staan altijd hoog en droog. Ons bier is ons alles en is erop geb(r)ouwd om elke spookachtige situatie te overleven. 

Natte laarzen en sompige, compleet doorweekte sokken? Onze bemanning is veel gewend en laat zich niet zomaar kisten. Deze unieke, buitendijkse brouwerij in Friesland stevent alleen maar met de koers recht vooruit. Dat is de onverschrokken doorpakkersmentaliteit van onze zeemannen en -vrouwen.

Een extra dimensie bij een vol glas speciaalbier in onze brouwerij

Buitendijks brouwen betekent buitendijks genieten. Het speciaalbier van onze brouwerij smaakt nóg beter met prachtige vergezichten. Op ons dek heb je daar alvast geen verrekijker bij nodig. Het Brouwdok bevindt zich middenin adembenemend UNESCO Werelderfgoed: de Waddenzee.

Kotters passeren de brouwerij dag in dag uit en liggen tegenover onze kajuit voor anker. Golven kletteren gemoedelijk en ritmisch tegen de Harlinger zeedijk. Zeevogels vullen de haven met hun gekrijs en gezang. Je waant je meteen op open water. En met een goedgevuld vers glas speciaalbier uit eigen ketels voor je neus, is de zevende zeemanshemel écht niet ver weg…

Bierproeverij en rondleiding in Friesland? Onze bemanning staat paraat!

Op zoek naar een bierproeverij met rondleiding in Friesland? Een arrangement van Het Brouwdok is hoe dan ook een unieke en bijzondere belevenis. Niet alleen maken wij onze speciaalbieren als enige brouwerij in Friesland buitendijks, maar het stroomt ons ook door de aderen.

Elke Brouwdokmatroos zal je vol passie en trots over onze ambachtelijke brouwsels kunnen vertellen en je uitgebreid meenemen in de unieke wereld van het bierbrouwen. Een combinatie van een rondleiding door de productiehal en een vers getapt proefglas uit het vat horen voor ons zeker thuis in een uniek Brouwdokarrangement. Voor een zeewaardige, schappelijke prijs zit jij straks heerlijk weg te dromen met meerdere smaakvolle bieren van onze bierbrouwerij in Friesland.

Benieuwd naar wat er zoal mogelijk is op Het Brouwdok?

Bekijk snel onze arrangementen!

Reacties

  • Door d v dodewaard

    wij keken er naar uit naar de proeverij en rondleiding jammer een flop geen rondleiding erg druk viel samen met visserij dagen tekst en uitleg niet te verstaan er speelde een band bier werd op tafel gezet dit is dat en daar kon...

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »