0

- nu alle dagen geopend -- nu alle dagen geopend -> Openingstijden

0

- nu alle dagen geopend -- nu alle dagen geopend -> Openingstijden

WAT BRENGT DE ZOMER?

Ahoy Biermaat!

Hartelijk welkom bij deze zomerse nieuwsbrief! Fijn dat je meeleest. In deze nieuwsflits lees je meer over:

- Nieuwe bieren (DRIE MAAR LIEFST!)

- Bandjes/optredens in het Brouwdok

- Expositie tulpenbier

Een heel schandalig verhaal, waar een personeelslid zich nog altijd diep voor schaamt

Al het bovenstaande in willekeurige volgorde.

En meerrrr….

Eerst even deze prachtige foto van Ellen de Vries. Deze foto is gemaakt in een onweersbui, die we prachtig zagen aankomen vanaf onze vide. Dank Ellen voor het doorsturen.

The return

Onze legendarische Hophûn is terug van weggeweest. Deze hoppige, bittere Indian Pale Ale kenmerkt zich door een licht zoete en fruitige body. Een knallend hop-aroma van tropisch fruit, sinaasappel en tonen van karamel. De afdronk is stevig, het bitter aangenaam aanhoudend.

The return of the legend.

HopHún

Sms Zees On

Ook de Zeeson is ten tonele verschenen! Deze Saison is heerlijk fris, kruidig, droog en met 6% lekker doordrinkbaar. Een hint van Vlierbloesem en met een mooie franse hop - Strisslespalt - on top. Genieten!

Zeeson

Muziek

Muziekfan? Dat treft! Wij ook! We pogen iedere maand een bandje in ons Proeflokaal te krijgen. Deze zaterdag (3 juli) trapt Big Mack af. Ze spelen plusminus van 17.00 tot 21.00.

Heb jij een suggestie voor een goede band of uniek optreden anderszins? Schroom niet en mail ons op [email protected]. Quirijn is onze muziekman, dus graag hem aanschrijven. Dank alvast!


Expeditie Brouwdok #4

Uruguay
(AAA, American Amber Ale)

Het Brouwdok is op Expeditie. We doen dit jaar meerdere overzeese havensteden aan en zijn aangekomen in Uruguay voor ons vierde bier. Deze bitterzoete amber is gebrouwen met de traditionele plant uit Uruguay, Yerba mate.

Een bier om met je vrienden te drinken, zoals het drinken van yerba mate in Uruguay bij uitstek een sociale aangelegenheid is.

5,5 procent.

Houd onze sociale media in de gaten, want volgende week ziet dit wel heel bijzondere bier het levenslicht.

‘Tulips are calling me’ Expositie

Expositie van Annelies Hornstra rond ons nationale icoon. Een ode aan de tulp met tulpenbier, verrassende objecten en filmpjes via QR codes.

Annelies heeft iets met tulpen. Dat resulteerde vorig jaar in een eerste batch tulpenbier, bij ons gebrouwen. Bij volle maan. Ze wilde graag een bier met een boodschap maken, bier met een verhaal. ‘Als je bedenkt wat er allemaal in een tulpenbol ligt opgeslagen en hoe in korte tijd zo’n prachtige bloem voor zoveel blijheid zorgt. Wereldwijd. Daar ‘mocht’ ik iets mee doen’, vertelt ze. Dat werd tulpenbier. En nu een expositie.

Foto Marry Kramer

Tot slot…

In plaats van een citaat deze keer een anekdote.

Stoelriemen vast.

Een trouwerij in het Brouwdok. Op zichzelf al een heugelijk feit. Lief stel. Leuke gasten. Iedereen blij. Geslaagd feest. Het pasgetrouwde stel laat een stuk bruidstaart bij Carla achter. Om koud te zetten en de volgende dag mee naar huis te nemen.

De traditie schrijft voor een stuk bruidstaart te bewaren en bij het eenjarig jubileum romantisch samen op te eten.

De volgende dag breekt aan. Het stel vraagt, lichtelijk katerig, naar het stuk bruidstaart. Moet in de koelkast staan. Verwarring alom. Koelkast op de kop. Carlien wordt opvallend rood. Heeeeel rood.

Het idee was geweldig, de uitwerking iets minder. Carlien had de nacht ervoor dienst en was zich van huwelijkse tradities niets bewust. Met flinke trek na een drukke avond struinde ze de koelkast door. Vond het stuk taart en verorberde het zonder schroom. Smaakte heerlijk.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »