Makke Yn Fryslan • Frisian Craft Beer ->

De Praktische Bierbrouwer De Praktische Bierbrouwer #2 Hollandsche Ale

€9,99
Op voorraad

De Praktische Bierbrouwer| #2 Hollandsche Ale. Bier gebrouwen naar oud vaderlands recept uit het boek de Praktische Bierbrouwer uit 1866.

Levertijd: 1-3 days
  • Alc.% Vol. 6,5 %
    IBU (bitterness) 52
    EBU (Colour) 25
    Foodpairing Bitterballen

Beschrijving

De Praktische Bierbrouwer #2 Hollandsche Ale


Bier gebrouwen naar oud-Hollands recept. De Praktische Bierbrouwer is een serie van 6 bieren die gebrouwen zijn naar het boek: De Praktische Bierbrouwer uit 1866. Dit is het tweede bier van de serie. Hollandsche Ale. 

Hollandsche Ale bevat een duchtige hoeveelheid gerst, daarnaast een weinig tarwe. Nog tijdens de kook wordt Havanna suiker toegevoegd. In dien tijd (ca. 1840) was Cuba één der grootste suikerproducenten ter wereld en de uitmuntende rietsuiker vond gretig aftrek bij onze brouwers voor het verhogen van het alcoholpercentage, terwijl het bier op deze wijze versterkt toch goed doordrinkbaar blijft.

Tenslotte werd tijdens de vergisting nog Barcelona-brandewijn toegevoegd. U ziet dat het vermengen van bier met sterkere dranken niets nieuws onder de zon is; onze voorouders waren er al genoegzaam mee bekend. Zo is het is voorwaar een stevig bier, geschikt om buien en stormen te weerstaan.

Ieder bier wordt geleverd met een boekje voor de doorgewinterde puzzelaar, waarmee het antwoord op de volgende vraag te destilleren valt: wie was de Praktische Bierbrouwer? Oftewel: wie was de mysterieuze schrijver van het boek uit 1866. Ook lees je over de historie van ieder in de vergetelheid geraakt bier. Opdat wij nooit opnieuw zullen vergeten. 

Cerevisiam Bibat!

No reviews yet

Add yours

Nieuwsbrief ontvangen?

Don’t worry, we won’t spam

Your Cart — 0

You cart is currently empty

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »