Makke Yn Fryslan • Frisian Craft Beer

Slideshow Items

 • Het Brouwdok Expeditie Ecuador
 • Het Brouwdok Expeditie Ecuador

Expeditie Ecuador

€2,88
Op voorraad

Ons vijfde expeditie bier: een ananas IPA van de Galapagos eilanden bij Ecuador.

The rating of this product is 5 out of 5

1 review

Levertijd: 1-3 days
 • Een tropische ananas IPA uit Ecuador, dat is ons vijfde Expeditiebier. Een heerlijke volle IPA, 6,4 procent vol. 

  • In de voetsporen van Darwin

  Het Expeditieschip van het Brouwdok verlaat Uruguay, rondt Kaap Hoorn en vaart via de westkust van het Zuid-Amerikaanse continent en bereikt de evenaar. Op de Galápagos eilanden aangekomen, een eilandengroep die bij Ecuador hoort, doet het wetenschappelijk team, in de voetsporen van Charles Darwin, een bijzondere ontdekking. 

  • Evolutietheorie

  Eerst wat geschiedenis: De Galápagos eilanden en Charles Darwin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Darwin ontdekte de eilanden niet. Hij arriveerde in 1835, 300 jaar nadat de eilanden in 1535 werden ontdekt toen een schip uit koers raakte. Zijn bezoek van vijf weken resulteerde in zijn evolutietheorie, die hij presenteerde in "The Origin of Species", gepubliceerd in 1859. In dat boek merkte Darwin op dat het mogelijk was om te onderscheiden van welk eiland een schildpad kwam door de vorm van zijn schild, evenals hoe de vinken en kolibries van eiland tot eiland varieerden.

   

  • Eigen ontdekkingen

  Onderzoekers van het Expeditieschip deden hun eigen ontdekking. Ze zien dat op elk van de eilanden de bekende biersoort IPA zich verschillend ontwikkelt. De biersoort is aangepast aan de lokale omstandigheden. Op een van de eilanden bijvoorbeeld, waar veel ananas voorhanden is, blijkt de lokale IPA ook een geduchte hoeveelheid ananas te bevatten.

  • 'De oorsprong er biersoorten'

  Op een naastgelegen eiland, waar de ananas veel minder gedijt, blijkt de IPA zich in een heel andere richting te ontwikkelen. Dit fenomeen kan worden vastgesteld na bijzonder veel vergelijkend onderzoek. Het zet ons team aan het denken: zou het zo kunnen zijn dat in de loop van de tijd biersoorten veranderen en dat de soort die het best is aangepast aan de omstandigheden uiteindelijk het meest succesvol is? En waarlijk, dat lijkt inderdaad zo te zijn. We werken aan deze theorie, die we uiteindelijk in boekvorm zullen publiceren onder de titel 'De oorsprong der biersoorten', maar hebben intussen gemeend de IPA waarmee ons denken zo ingrijpend is veranderd aan u te schenken.

The rating of this product is 5 out of 5

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

Stephan Kramer
03-09-2021 11:30

The rating of this review is 5 out of 5

Zondag heb ik de Ecuador geproefd. Wat een explosie van tropische vruchten smaken!!!
Een lichtbitter ananas-mango sapje met prik en alcohol. Heerlijk.
Is een directe bedreiging voor mijn lievelingsdrankje Slim Simmer.
Dit zou nog wel eens een prijswinnaar kunnen worden.

Nieuwsbrief ontvangen?

Don’t worry, we won’t spam

Your Cart — 0

You cart is currently empty

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »