0

- nu alle dagen geopend -- nu alle dagen geopend -> Openingstijden

0

- nu alle dagen geopend -- nu alle dagen geopend -> Openingstijden

Over onze havenbrouwerij

Bier maakt vrienden, vrienden maken bier

Havenbrouwerij het Brouwdok heeft een verhaal dat zich laat lezen als een jongensboek. Johan en Gerard - twee brouwbroerders uit Harlingen hadden een droom: een eigen brouwerij.

Terwijl Johan als avonturier de zeven zeeën afschuimde en een kleurrijk palet aan havenbrouwers en smaken leerde kennen, werd Gerard tijdens werk als ICT-er in Amsterdam gegrepen door de filosofie en brouwkunsten van Brouwerij De Prael (in zijn vrije tijd was hij fanatiek wielrenner en zijn club FC De Trappist werd gesponsord door de Amsterdamse bierbrouwer). Het brouwvirus kreeg hem stevig bij de kladden, zozeer zelfs dat hij besloot een opleiding tot international biersommelier te volgen. Als erkend bierkeurmeester (met een bierbibliotheek waar je u tegen zegt) kón het bijna niet anders dan dat zijn werk als ICT-er naar de achtergrond verdween. En zijn ondernemersbloed meer en meer begon te kriebelen.

Op het moment dat de wegen van beide mannen zich kruisten was het een uitgemaakte zaak. Ze bleken even verschillend als gelijkgestemd en hun vriendschap was in één avond beklonken. De weg naar de toekomst ook. Via de zolder, een schuur in de tuin en een proeflokaal in het centrum van Harlingen, en uiteindelijk naar de magische plek van de brouwerij nu: aan de Nieuwe Willemskade in Harlingen.  

Het varende leven trok Johan weer naar zich toe en in 2019 koos hij voor de zee. Gerard is en blijft de brouwbaas, inmiddels ondersteund door meerdere bemanningsleden. De havenbrouwerij is thuishaven én vertrekpunt voor experiment en avontuur. Met de voeten stevig op de kade en het zicht op zee. Havenbrouwerij het Brouwdok blijft zich ontwikkelen: het zicht op de Waddenzee wordt straks nog grootser vanaf de verdieping die in de brouwerij gebouwd wordt.

We ontmoeten je graag bij Havenbrouwerij het Brouwdok. Misschien wel de enige buitendijkse brouwerij ter wereld (wie nog een andere buitendijkse brouwerij kent mag zich melden bij de bar).  

‘Met een fikse dosis nieuwsgierigheid, durf én inmiddels een rugzak vol kennis, gooien we de trossen los. En gaan we onze buitengewoon lekkere craftbiertjes verder uitbreiden. Met een grote grijns en in goed gezelschap. Want bier moet je delen. Daar gaat het nóg beter van smaken.’

 

 

Openingstijden

ZO-MA-DI-WO  11:00 - 18:00
DO  11:00 - 21:00
VRIJ-ZAT  11:00 - 23:00

Social media

Volg ons!

9,5Review LogoWij scoren een 9,5 op Google reviews

Het Brouwdok

Nieuwe Willemskade 8
8862 RZ Harlingen
Nederland Bekijk op Google Maps

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »